sbkozmetika@gmail.com

Ultrahang

Az ultrahang az emberi fül számára nem hallható, 20 000 Hz-nél magasabb rezgésszámú hanghullámokat jelent. Az állatvilág kommunikációs célokra használja, mi emberek pedig a gyógyítás és a bőrszépítés területén alkalmazzuk.

Az ultrahangos készülék kezelőfejében egy kvarckristály van, mely áram hatására egy meghatározott frekvencián rezegni kezd. A rezgést a kezelendő terület fölé helyezett kezelőfej és a bőr között egy ún. csatoló közeg biztosítja: míg az orvosi kezelések során semleges ultrahangos gélt használnak, a kozmetikai gyakorlatban inkább valamilyen hatóanyagos gélmaszk, szérum, ampulla, olaj, kerül a kezelőfej alá. Fontos, hogy az ultrahanggal, mind a vizes bázisú, mind az olajos bázisú anyagok is bevihetők. Az ultrahangos hullám több milliméter mélyen behatol a szövetekbe és hatását ott fejti ki.

Elősegíti a hatóanyagok felszívódását. Csökkenti a bőr pH értéket. Az ultrahang hőhatása következtében az erek kitágulnak, a mechanikai és kémiai hatások pedig fokozzák a sejtmembrán áteresztő képességét. Létrejön egy finom kötőszöveti masszázs. Az ultrahangos hullámok mélyebb rétegekben észlelhető hatása. A sejtanyagcsere folyamatok gyorsulnak, így a zsír lebontás és a nyirokkeringés fokozódik. Az ultrahang serkentőleg hat a kollagén működésére, ezáltal a bőr feszesebbé, rugalmasabbá válik.

Ellenjavallatai:

  • pacemaker
  • tumor
  • gyulladásos folyamatok a szervezetben
  • nyílt seb
  • láz, fertőző betegségek esetén (pl. herpesz)
  • fogorvosi beavatkozás után (érzéstelenítő, fogeltávolítás után…)

 

Tovább a kezeléshez:


 

Ultrahangos kezelés

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Call Now Button