sbkozmetika@gmail.com

Mikrodermabrázió

A bőr élettani tulajdonsága, hogy folyamatosan új sejteket termel. Mégpedig olyan formában, hogy az alsóbb rétegekben keletkező új sejtek, a bőr felszíne felé vándorolnak, közben fokozatosan elhalnak, kiszáradnak, majd normál esetben leválnak, hámlás formájában.

A mikrodermabráziós kezelés felgyorsítja ezt a folyamatot azáltal, hogy eltávolítja ezeket az elhalt sejteket és jelentősen felgyorsítja az új, friss bőrsejtek kialakulását.
Ennek eredményeképpen a szükséges hatóanyagok mélyebben fel tudnak szívódni és a bőr egészségesebb és frissebb lesz, valamint ha a mikrodermabráziós kezelést több alkalommal megismétlik, a sejtek állandó megújulásának eredményeképpen csökken a ráncok, hízási csíkok, (stria) és hegek mélysége, akár el is tűnhetnek.

Különösen fontos ez az évek előre haladtával, mivel ez a hámlási folyamat fokozatosan lelassul, ezáltal a bőr megvastagszik, érdesebb tapintásúvá válik. A bőrfelszín megvastagodása előfordulhat fiatalabb korban is, leginkább a zsíros bőrtípusok velejárója, de különböző bőrbetegségek is okozhatják.

A mikrodermabrázió önmagában is egy eredményes bőrmegújító kozmetikai kezelés.
Emellett a mikrodermabráziót követően lényegesen könnyebben tudnak bejutni a kozmetikai hatóanyagok a mélyebb rétegekbe
mivel a felső, elhalt hámréteg nem akadályozza bejutásukat, és nem szívja fel az értékes összetevőket. Ezért a kozmetikai kezelések – többek között iontoforézis, ultrahang, arctisztítás stb. – hatékonyságát hihetetlen mértékben fokozza, ha a kezelés előtt mikrodermabráziót végzünk.

Milyen bőrproblémákra alkalmazható?

Az alábbi esetekben javasolható az eljárás:

akne,
aknés sebhelyek,
öregedési foltok, pigmentfoltok,
laza, petyhüdt bőr,
ráncok megelőzésére, és csökkentésére,
napkárosodott bőr,
egyenetlen bőr textúra,
érdes bőr,
pórusok méretének normalizálása,
bőr tónusának helyreállítása,
dehidratált bőr,
a bőrbe juttatandó hatóanyagok magasabb felszívódásának növelésére,
striák kezelésére.

Fájdalmas a mikrodermabrázió?

Teljesen fájdalommentes, nincs szükség érzéstelenítésre. A legnagyobb előnye a többi alternatív bőrkezeléssel szemben, hogy a vendég a kezelést követően azonnal folytathatja a napi teendőit. A kezelést követően enyhe bőrpír jelentkezhet, az érzékenyebb bőrűeknél, ez azonban egy órán belül el is múlik.
A kezelés közben egy kellemes masszázsérzetet érzünk, ami a vákuumhatás következménye.

Hogyan kell elképzelni a kezelést?

A bőrcsiszolás legmodernebb formája a gyémántfejes csiszolás. A hámlasztás akkor megy végbe, amikor a gyémántszemcséket tartalmazó fejet az egyenletes, szabályozott vákuum odaszívja a bőrhöz, majd a kezelőfejet az előírt irányokban mozgatva a kozmetikus a gyémántszemcsék segítségével ledörzsöli az elhalt hámréteget. Ezt követően a készülék az elhalt sejteket leszívja a bőr felszínéről. Az eljárás során nincs szükség egészségkárosító, vagy egyéb anyagok használatára, így a kezelés során a páciens tökéletes biztonságban érezheti magát.

Ezen eljárás során először a kozmetikus kiválasztja a bőr vastagságának megfelelő gyémántszemcse méretű csiszolókorongot. Majd beállítja a vákuum erősségét, melyet a kezelés közben is bármikor könnyen módosíthat.

A kezelés végén fényvédőfaktoros krémet kap a vendég, az elszórtan jelentkező napsugárzás miatt. Továbbá az esetleges pigmentáció elkerülésének érdekében a kúra alatt is a nappali hidratáló krémnek tartalmaznia kell (független a hideg évszakoktól) fényvédőfaktort.

Szolárium szintén nem javasolt a kezelés után, és a kúra ideje alatt!

Mennyi ideig tart?

A kezelési idő 15-30 perc. Attól függően változik, hogy arcot, nyakat, dekoltázst, vagy akár mindhármat egyszerre kezeljük vagy esetlegesen arc/test kezelést is alkalmazunk.

Hányszor szükséges alkalmazni?

Annak érdekében, hogy jelentős eredményt érjünk el, alá kell magunkat vetni egy kezeléssorozatnak. Ez bármely területen 4-12 kezelést jelent, nagyjából 1-2 hetente ismételve. A kezelések száma elsősorban az adott bőr állapotától függ. A mikrodermabrázió hatásai hosszan tartóak, de nem véglegesek. Ha egy teljes kezeléssorozat után elérjük a kívánt eredményt, rendszeres utókezelés javasolt 2-3 havonta, hogy megőrizzék azt.

Milyen javulást tapasztalok a bőröm állapotában?

Javulás már az első alkalom után tapasztalható, nagyon látványos: a bőr puhább tapintású, a pólusok kissé szűkülnek, a bőr üdébb színű, szinte “lélegzik”.
Ahhoz azonban, hogy a bőr felszínéről a szükségtelenül megvastagodott, elhalt réteget eltávolítsuk, több alkalomra van szükség.
A kezelések előre haladtával tapasztalható, hogy bőre szinte újjászületik, simább puhább tapintásúvá válik. A kozmetikai krémek, készítmények felszívódása, hatása lényegesen eredményesebb lesz.
Szeborreás bőr esetén a kellemetlen, zsíros hatás csökken, eltűnik. A pigment foltok, hegek eltűnnek, halványodnak.
A mikrodermabráziós kezelések hatékonyak, habár szükséges megérteni a korlátait is. Mivel a mikrodermabrázió csak a külső rétegét kezeli a bőrnek, nincs hatással bőr állapotára a mélyebb rétegekben. Mikrodermabrázióval nem érhető el jó eredmény a mélyre hatoló aknék vagy régi, fehér hízási csíkok – striák – esetében. Ellenben más mélyreható kozmetikai kezelésekkel kombinálva kiváló eredmény érhető el a bőr mélyebb rétegeiben is.

Milyen esetben nem szabad alkalmazni?

Nyáron a fokozott UV- sugárzás miatt pigmentfoltok jelenhetnek meg, mivel a kezelés fény érzékenyíti a bőrt, így csak a késő ősz, tél, és kora tavasz időszakokban szabad elvégezni.
Gyulladt akne, ekcéma, és egyéb gyulladásos, fertőző bőr állapot esetén tilos.
Lázas és beteg vendégeknél ellen javallt a kezelés.
Rosaceas, és hiperérzékeny bőrnél.
Cukorbetegség esetén.
A bőrt átmenetileg vékonyító gyógyszerek, például Roacuttan szedésekor.


Tovább a kezeléshez

Mikrodermabrázió (gyémántfejes csiszolás)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Call Now Button