A makadámdió őshazája Ausztrália. A növény termésének belseje rendkívül gazdag telítetlen zsírsavakban, vitaminokban – A-, B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, B9- és E-vitaminban –, illetve ásványi anyagokban – vas, kalcium, kálium, nátrium, magnézium, cink, szelén, réz és foszfor – is. A makadámdió rendkívül sok fehérjét tartalmaz, amelyre az emberi szervezetnek nagyon nagy szüksége is van, hiszen testünk egyik fő építőeleme a fehérje, amely megtalálható a hajunkban, a körmünkben, vérünkben, izmainkban és szöveteinkben is.
A makadámdió-olaj antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkezik, erősíti az immunrendszert és csökkenti a vér koleszterinszintjét. Stimulálja a vérkeringést, tisztítja a nyirokrendszert, mérsékli a szívinfarktus és a koszorúér-betegségek kialakulásának kockázatát. Az olaj nagyon jól használható keringési zavarok kezelésére is.
Nagyon sok mindenre felhasználható a szépségápolás területén. Sebet gyógyít és nyugtató hatást kölcsönöz a bőr számára. Csodákat tesz a fáradt lábakkal és a terhességi csíkokkal. Enyhíteni képes a bőr gyulladásos tüneteit, lassítja a bőr öregedési folyamatait, védelmet nyújt az UV-sugarak ellen. Minden bőrtípusra ajánlott a használata, legyen az a bőr zsíros, vegyes, érzékeny vagy irritált. A bőrfelületet táplálja, regenerálja és hidratálja anélkül, hogy elnehezítené azt, illetve zsíros érzetet keltene. A száraz, kirepedezett kezek és ajkak is hálásak lesznek, ha egy kevés makadámdió-olajjal ápolja azokat.
Az olajat önmagában is fel lehet használni, de bele lehet keverni natúr test- és arcápoló krémekbe, emellett masszázsolajként is használható. Alkalmazhatjuk fürdőolajként is, hiszen a testet így is képes bársonyossá, puhává varázsolni. Még a smink gyengéd eltávolítására is képes. A festett és töredezett haj bizonyára fellélegzik, ha pakolásnak vagy hajvégápolónak használja ezt a tápláló olajat, ugyanis védelmet biztosít a haj számára a környezet káros hatásaival szemben, és mivel képes kiszűrni a hajat is károsító UV-sugarakat, ezért a haj színvédelmét is biztosítani tudja.
Az olaj füstölési pontja meglehetősen magas, ezért főzés és sütés során nem szabad erről elfeledkezni. De salátákat is meg lehet ezzel a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag olajjal locsolni, hiszen ezzel is tettünk valamit egészségünk megőrzése érdekében.
© Copyright 2016 CleanThemes.net - Beauty Pack Theme
Vélemény, hozzászólás?