sbkozmetika@gmail.com

Cellulit

Cellulit – Narancsbőr

Bizonyára többetek számára ismerős a narancsbőr fogalma, másnéven a cellulit. A bőr alatti kötőszövetek úgynevezett “kocsonyásodása”, göröngyös, hepehupás, illetve gidres-gödrös lerakódások a csípőkön, combokon és farpofákon alakulhatnak ki. A természetgyógyászat tanai szerint a narancsbőrt több tényező okozza. Egyszerűen megfogalmazva a cellulit az egészségtelen életmód, a naponta átélt stressz, a mozgáshiány és a rossz keringés, valamint a túlzásba vitt cukorfogyasztás és a nem megfelelő zsírfogyasztás jele. Az esetek többségében a belek nem megfelelően működnek, így a megrekedt tápanyagok erjedése és rothadása károsító anyagokat eredményez, amelyek nem ürülnek ki elég gyorsan a vastagbélből. A ki nem ürült salakanyagokat a kötőszövet igen nagy mennyiségben képes tárolni, s eközben maga is nagy kárt szenved. A sejtek között megrekedt salakanyagok – só, víz és zsír – a bőr alatti kötőszövet elváltozását, megkeményedését okozzák, és a vízzsebecskék miatt lesz olyan a bőr, mint a narancs héja. Emelett a nem megfelelő nyirokkeringés is járulékos problémát jelent, amelyen a testmozgás sokat segít,

Életmódváltás

Fontos, hogy ha változtatunk életmódunkon, mindig ügyelnünk kell a beleink megfelelő működésére, így sok nyers gyümölcsöt és zöldséget kell fogyasztanunk. A cellulittól nagyon nehéz megszabadulni, de megfelelő elszántsággal és határozottsággal elérhető ez a cél. A cellulit masszázs mellett megfelelő étkezés, mozgás segítség lehet ennek a valóban kellemetlen problémának a megoldásában.

Mi a cellulit masszázs?

A cellulit masszázs meglazítja a zsírszöveteket, megkönnyítve a szervezet számára a lebontásukat. Hatására a hajszálerek aktivizálódnak, vérbőség keletkezik, emelkedik a bőr hőmérséklete, olyan kémiai anyagok termelődnek, amelyeknek értágító hatásuk van, ezáltal élénkül a vérkeringés. Ez a szövetek jobb táplálásához vezet, felgyorsul a sejtek anyagcseréje is. A hatást fokozza a cellulit masszázs során használt fahéj hatóanyagú masszázs krém, valamint a köpölyözés is, amelynek jótékony hatása szintén évszázadok óta ismert.

A cellulit maszázs okozta bőrfelmelegedést fokozzuk a testekercselő fólia alkalmazásával. A fólia alatt az anticellulit masszázsolajnak és a mély zsírbontó cellulit fogásoknak köszönhetően generált hőhatás tovább fokozódik.

Kezelés menete

Első alkalommal állapotfelmérés, kezelési terv felállítása, melyet e-mailben továbbítok felétek. Javasolt kora délelőtt végezni a kezeléseket, amennyiben időtök másképp nem engedi, akkor kora délutáni órákban.

A kezelést kúraszerűen érdemes végezni. A cellulit mélységétől függően, 5, 10, 15 vagy 20 alkalommal.

1. lépés: a bőr lepeelingezése
2. lépés: a nyirokkeringés beindítása, nyirokfokozó mozdulatokkal
3. lépés: anticellulit masszázs elkezdése, zsírégető krémmel és olajjal
4. lépés: köpölyözés
5. lépés: fóliázás
6. lépés: takaró alatti pihenés min. 30-60 percig

Kiknek nem ajánlott a cellulit masszázs?

– várandós anyáknak
– szoptató kismamáknak
– érszűkület esetén
– visszér esetén
– vérzékenység esetén
– daganatos betegségben szenvedőknek
– legyengült szervezet számára
– idős embereknek sem

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Call Now Button